Se mitä kukin omistaa, olkoon kestävää ja kaunista

Yksinkertaisen kauniit ja kestävät vaatteet kuvastavat sitä maailmaa, mitä Anne ja Harry Kirvesmäki haluavat rakentaa. Kyse ei suinkaan ole muodista tai vaihtuvista trendeistä. Tässä tarinassa rauhaton löytää harmonisen tavan olla ja elää – pahaa ei tee sekään, että se näkyy myös ulospäin.

Joten ole hyvä ja astu tähän tarinaan: HUICIAn maailmaan.

Kukkalegginsit jalassa postiluukulle

Pienen tytön askeleet kiihtyvät postilaatikon tullessa näkyviin. Mitä pikemmin pääsisi pihamaan poikki, sitä nopeammin saisi lehdet käsiinsä. Anne Kirvesmäki muistaa hyvin sen pirskahtelevan ilon, kun luukusta löytyi kauden vaatekuvasto. Pienenä tyttönä hän rakasti selata kuvia, joissa oli kauniita vaatteita. Anne tiesi jo silloin täsmälleen, mitä rakasti ja mitä ei. Silloin kun hän rakasti jotain, hän kulutti sen puhki. Lapsuuden ihanimmissa legginseissä oli kukkakuvioita ja niitä käytettiiin viimeiseen purkautuneeseen lankaan.

Spoiler alert: kestämätön ei tietenkään kestä

Tuon muiston herättämä tunne pakeni kauemmas vuosien varrella. Pienestä kasvoi nuori, jonka oli saatava se trendikkäin vaate, piti omistaa enemmän, hankittava edullisemmin ja vaihdettava usein. Nuoresta kun kasvoi aikuiseksi, tapahtui elämässä suurempia asioita. Yhtenä päivänä Anne huomasi olevansa loppu. Ja kun ihminen loppuu, ympärillä oleva elämä ei pidä rakenteitaan pystyssä, vaan menee monella tavalla uusiksi.

Ahdistunut suurkuluttaja rakastui kestävään

Uusiksi meni myös ahdistavat kulutustottumukset. Anne halusi irti kierteestä, jossa hän osti vaatteita hetken mielijohteesta paremman olon perässä. Hetken piristys vaihtui aina uudelleen ahdistukseksi. Huonolaatuisten tekstiilien valtava määrä, halpatuotanto, tekstiilialalla mylläävä epäeettisyys ja kestämätön suurkulutus alkoivat olla liikaa. Anne halusi löytää kotimaisia ja kestäviä vaatteita, joita voisi käyttää niiden koko elinkaaren ajan. Omalle tyylille sopivia vaatteita ei kuitenkaan tahtonut löytyä.

Annen tunteiden rinnalla on järki nimeltä Harry

Se, mikä ei mennyt uusiksi, seisoo Annen vierellä edelleen: aviomies Harry. Turvallinen kumppani elämässä, vanhemmuudessa ja yrittäjyydessä. Kaiken muutoksen keskellä pari katsoo edelleen toisiaan ja näkevät jotain, minkä ovat valinneet kestävän. He perustivat yhdessä HUICIAn, joka on yrityksen lisäksi osoitus toisen tukemisesta ja elämänmittaisista valinnoista. Kirvesmäet lähtivät luomaan oman tyylisiä vaatteita, jotka valmistetaan täysin Suomessa.

Lapsuuden muiston herättämä tunne alkoi nousemaan hiljaa pintaan.

HUICIA on Kirvesmäkien lämmin kunnianosoitus kotimaiselle työlle

Kotimaisessa tuotannossa Kirvesmäet haluavat olla suunnannäyttäjiä koko tekstiilialalle. Heidän mielestään Suomessa ovat alan huiput ja vain lähellä voi varmistua siitä, että toiminta on aidosti eettistä. HUICIA on radikaali kunnianosoitus kotimaista yrittäjyyttä, osaamista ja tekstiilialaa kohtaan. Kirvesmäkien aito ja puhdas rakkaus kotimaata kohtaan näkyy koko HUICIAn toiminnassa. He välittävät niin ihmisistä, maasta kuin luonnostakin ja haluavat rakentaa hyvinvointia kaikilla alueilla. Siksi HUICIA collectionin vaatteet suunnitellaan aina mahdollisimman monipuoliseen käyttöön kestämään ja kulkemaan rinnalla niissä hetkissä, jolloin elämä tapahtuu, ja ne valmistetaan mahdollisimman lähellä, mahdollisimman pienellä kuormituksella.

Kestävää ja kaunista elämää varten

Loppujen lopuksi HUICIAssa on kyse kestävästä elämästä. Sellaisista valinnoista, jotka tehdään, jotta luonto kestäisi, jotta ihmiset jaksaisivat, jotta maa voisi hyvin. Valinnoista, jotka tehdään silloinkin, kun se tuntuu isolta riskiltä tässä maailmassa, jossa tehokkuus jyrää usein kestävyyden. HUICIA herättää tänä päivänä Annessa sen saman tunteen, kuin postiluukulle kirmaaminen lapsena: kutkuttavan odotuksen ja aidon innostuksen.

Jotain samaa hän toivoo HUICIAn asiakkaiden kokevan, kun malliston paketti ilmoittaa saapuneensa.

HUICIAn arvot

Jotka ovat niin tärkeitä, että pidämme niistä kiinni silloinkin, kun se näyttää liiketoiminnan kannalta riskiltä. Sillä tämä vastuu on meille tärkeää, ja me tehdään tätä ihmisille. Siksi tätä pitää tehdä niin, että sydän pysyy lämpimänä.