Vastuullisuus

HUICIAn vastuullisuus pähkinänkuoressa 

Kestävyys

Tekstiiliteollisuuden uustuotannon tulisi olla pitkäikäisyyttä tavoittelevaa niin materiaaleiltaan kuin suunnitelultaankin. Kauniiden, vastuullisten ja erittäin pitkäkestoisten materiaalien löytäminen on vielä tänä päivänä suhteellisen vaikeaa, mutta teemme työtä löytääksemme parhaimmat mahdolliset materiaalit ajatellen tuotteen käyttöikää.

Kotimaisuus

Olemme sitoutuneet suomalaiseen tuotantoon. Hankkimalla tuotteet ja palvelut suomalaisilta yrityksillä, olemme mukana lisäämässä työtä Suomeen. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt kaikille tuotteillemme Avainlippu sekä Design from Finland -merkin. 

Avainlippu -merkkiDesign from Finland -merkki

Materiaalit

Olemme tehneet valinnan käyttää vain Suomessa valmistettuja kankaita. Tämä raamittaa suunnitelumme ja rajaa käytettäviä kangasvaihtoehtoja. Tällä hetkellä käyttämämme kankaat tulevat Orivedelta Orneuleen tehtaalta.

Valitsemme ensisijaisesti käyttämämme kankaat ekologisuus edellä. Käytämme kankaita, jotka on valmistettu luonnonkuiduista tai kierrätetysmateriaaleista.  Materiaalivalintoja määrittää myös kankaan kesto ja toimivuus.

Tällä hetkellä mallistomme sisältää vain luomupuuvillaisia tuotteita. Orneuleen käyttämä eko-puuvillalanka on GOTS-sertifioitua. Puuvillalangan alkuperä on Turkki ja sen GOTS-sertifikaatti (The Global Organic Textile Standard) takaa, että tuotantoprosessia tarkastellaan sekä ekologisin, että sosiaalisin kriteerein. Orneuleen neulokset ovat Öko-Tex sertifioitu, sertifikaatilla varmistetaan, ettei tekstiili sisällä ihmisen terveydelle haitallisia kemikaaleja.

GOTS ja Oeko-Tex Standard 100

Tutustu sertifikaatteihin:

GOTS

ÖKO-TEX

Hävikki

Tällä hetkellä jopa 30% maailmassa tuotetuista vaatteista joutuu jo uutena hävitettäksi. Uuden vaatteen käyttökerrat ovat myös vähäisiä. Me tavoittelemme tuotannossamme mahdollisimman pientä hukkaa. Tästä syystä valmistamme vain pieniä eriä. Tulevaisuuden haavemme on siirtää tuotanto itsellemme, jotta pystyisimme valmistamaan tuotteita myös tilauksesta. Lisäksi pyrimme siihen, että vaatteemme kestää pitkään käytössä. Tällöin vaatteen materiaalin, työn laadun ja suunnittelun täytyy olla sellaista, että vaate pysyy pitkään ajankohtaisena.

Tekomme

Olemme mukana omalla vastuullisuusteollamme The Planet Companyn vaikuttavissa teoissa. Katso tekomme täältä.

The Planet Company

Kauppa

Toistaiseksi myymme tuotteitamme pääasiassa verkkokauppamme kautta. Minimoimme verkkokauppatoimitusten ympäristövaikutukset käyttämällä toimituksissa mahdollisimman ekologisia materiaaleja sekä vähentämällä palautuksia opastamalla tuotteiden ja oman koon valinnassa. Toimitusten mukana saapuvissa paperituotteissa käytämme kierrätettyjä materiaaleja.

Haluamme koko ajan oppia toimimaan vastuullisemmin ja kerromme mielellämme avoimesti toiminnastamme. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, kysy ja me vastataan! huicia@huicia.fi