Suunitelmissa ei ole koskaan ollut tekstiilialan yrityksen perustaminen. Ajatuksissa ja villeimmissä haaveissa ehkä. Kunnes tuli tunne, että oli tehtävä jotain, joka on lähellä omaa sydäntä, sillä silloin voi itse olla aidoimmillaan.

Olen Anne Kirvesmäki HUICIA collectionin perustaja ja toimitusjohtaja. Ja paljastan heti alkuun, että tämän vuoden aikana olen ymmärtänyt, etten aiemmin ole tiennyt tuon taivaallista vaatteiden valmistuksesta, vaikka olen saattanut niin luullakin. Minulla ei myöskään ole hienoja alan tutkintonimikkeitä ja hädin tuskin osaan ommella. MUTTA minulla on oikeat ihmiset ympärilläni, jotka auttavat minua suunnitelmieni toteuttamisessa.


Olen aina ollut kiinnostunut muodista, vaatteista ja asusteista. 
Minulla on 35 vuoden käytännön kokemus pukeutumisesta ja noin 17 vuoden intensiivinen kokemus vaatteiden ylikuluttamisesta.

Kutsun itseäni kokemusasiantuntijaksi. Tiedän miten eri materiaalit käyttäytyvät, mikä toimii ja mikä ei. Hyväksi todetut vaihtoehdot olen löytänyt kokeilemalla. Ja näitä omia kokemuksiani peilaten, ajattelemme kaikessa tekemisessämme aina suunnittelusta lähtien asiakkaitamme.

Olemassa olomme tarkoitus
 ei ole ainoastaan valmistaa ja myydä vaatteita vaan lisätä ihmisten tietoisuutta kestävämmistä valinnoista. Laadukkaan vaatteen hankkiminen ei itsessään tarkoita kestävyyttä, vaatteen pitämiseen ja hyvään huoltoon on myös sitouduttava.


Minulla on vahva visio siitä miten tekstiiliala toiminepiteillään voisi muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Suomalainen tekstiiliteollisuuden kulttuuri kaipaa uudistusta ja uskon vahvasti kotimaisen työn arvostuksen lisääntyvän tulevaisuudessa. Haluan olla seuraamassa kehitystä paraatipaikalta, n
iinpä minusta, ihan tavallisesta ihmisestä, jolla saattaa toisinaan olla enemmän tahtoa kuin taitoa, tuli yrittäjä muodin alalle.

HUICIAn perustamisesta on nyt reilu puoli vuotta ja täytyy myöntää, että onhan tämä ollut aikamoinen matka. Havahdun vieläkin kysymään itseltäni: Miksi luoda uutta, kun maailma on jo täynnä vaatetta? Ja myönnänkin, että välillä kirpasee. Mutta sitten taas muistan mistä kaikki alkoi - halusta luoda parempia vaihtoehtoja pukeutumiseen ja taistella pikamuotikulttuuria vastaan. Haluan, että sinä ja minä voimme nauttia pukeutumisesta hyvällä omallatunnolla!

<3 Anne

Jätä kommentti