Nyt vietetään vuosittaista Vaatevallankumous-viikkoa, joka sai alkunsa kahdeksan kerroksisen vaatetehtaan Rana Plazan romahdettua Bangladeshissa 24.4.2013. Onnettomuudessa kuoli 1138 ihmistä ja 2500 loukkaantui. Tällä viikolla kuluttajia kannustetaan kysymään vaatemerkeiltä, kuka vaatteet on tehnyt?

Halvalla paidalla on kallis hinta, jonka joku joutuu aina maksamaan. Jos ei meillä niin sitten Bangladeshissa tai muualla. Saako tekijä elämiseen riittävää palkkaa ja tekeekö hän töitä turvallisissa olosuhteissa?

Te huiciat ystävämme voitte turvallisin mielin luottaa siihen, että me tiedämme mistä kankaissa käytettävä raaka-aine on hankittu, missä vaatteissa käytettävät kankaat kudotaan sekä käsitellään ja missä vaatteet ommellaan. Jokainen muukin yksityiskohta on tiedossamme. Sen lisäksi, että me tiedämme, tiedätte myös te.

organic cotton

Puuvilla viljellään ja kehrätään langaksi Turkissa. Käyttämämme puuvilla on 100% luomupuuvillaa ja se on GOTS -sertifioitua.

Hankimme kankaamme vain kotimaisilta valmistajilta. Tällä hetkellä kaikki vaatteemme on ommeltu Orneule Oy:n valmistamista kankaista. Orneuleelle langat tulevat vain eurooppalaisilta langan toimittajilta ja he noudattavat tarkasti suomalaisia ja eurooppalaisia ympäristölakeja, niin hankinnoissaan kun valmistuksessa.

Pelkkä kudonta ei tee kangasta käyttövalmiiksi vaan se täytyy tämän jälkeen vähintäänkin viimeistelykäsitellä, jos ei värjätä. Kaikki viimeistelykäsittelytyö sekä värjäykset tehdään Nivalassa.

Vaatteissamme käytetty resorimateriaali on myös Orneuleen käsialaa. Sekin viimeistellään ja värjäyskäsitellään Nivalassa.

Kuvissa Orneuleen tiimiläiset kankaan valmistuksesta sekä Fashion Patternsin tiimiläisiä ompelimolta.

Ihan ensimmäisten vaatteidemme ompelutyö on tehty Jyväskylässä Pono Designin ompelimolla. Tänä päivänä ompelusta vastaa meillä Fashion Patterns ja Iti Tigas tiimeineen. Vaatteidemme kaavat ovat myös mallimestari Itin käsialaa. Suunnittelusta vastaa yrittäjä Anne itse apunaan muotoilija Sonja Lehtinen. 

Anne T-paitoja valmistumassa ompelimolla.

Vaatteidemme merkkaukset tapahtuvat naapurissamme Muuramessa Barasmainoksen toimesta. Brodeerauksista ja painotyöstä vastaa alan rautaiset ammattilaiset Minna ja Markku tiimeineen. Innolla odotamme tulevaa kevättä ja muutamaa painettavaa tuotetta, sillä merkkaukset tehdään jatkossa uudella ihmekoneella. Tästä myöhemmin lisää.

Kun vaate on valmis sekä viimeistelty, se pakataan varastollamme Muuramessa yrittäjien toimesta toimitettavaksi asiakkaillemme Matkahuollon tai Postin kyydillä.

Ja näin tekin tiedätte kuka vaatteesi on tehnyt. Mikä onkin aika mahtavaa!

Lue lisää kotimaisuudesta.


Jätä kommentti